Me elämme joka päivä ihmisviidakossa, jossa pätevät eläimelliset lait. Jos ihmisen tärkeimmät taidot liittyvät vallan, aseman, seksin, rahan ja ihailijoiden hankintaan eli eläimellisiin taitoihin, olennaiset ihmistaidot jäävät kehittymättä. Niitä ovat elämänlaadun, sisäisen eheyden ja yhteistyön taidot.

Suomalainen ajattelija ja elämäntaidon opettaja Olavi Tähtelä (1935-1996) tiesi, että monilla meistä on vain kolme vaihtoehtoa vastata elämän tuomiin ahdistuksiin, yllätyksiin ja tappioihin: jäykistyminen, hyökkäys ja pako.

Hänen elämäntyönsä johtotähtenä oli, että vaihtoehtomme lisääntyvät, ihmistaidot voittavat eläimelliset taidot ja me saamme riittävästi välineitä ihmisviidakossa selviytymiseen.

Lue lisää korttisarjasta

Korttien käyttö

Ajattelun avaimien avulla pystyt ottamaan selvää siitä, millainen olet ja miksi. Ne ovat työvälineitäsi, kun pohdit, miten pystyt tulemaan toimeen itsesi kanssa mahdollisimman hyvin, kehittämään ajatteluasi ja muuttamaan toimintaasi. Avaimia voi käyttää monella tavalla ja sinä voit kehittää omat tapasi.

Tutustu korttien käyttöön

Ammattilaisille

Työskentely vaikuttaa samalla tavalla, toimitpa yksin, yhdessä tai ryhmässä. Avaimet sopivat kursseille ja koulutuksiin, joilla halutaan kehittää osallistujien persoonallisuutta. Tavoitteena on lisätä itsetiedostusta ja tunteiden hallintaa, kykyä puhua suoraan ja kohdata ryhmässä esiin tulevat tilanteet.

Tutustu miten kortteja voi hyödyntää ammatillisesti

Projektista

Ajattelun avaimet projektin ylläpitäjä ja tuottaja on ollut toimintaterapeutti ja psykoterapeutti Liisa Liinamo, joka on ollut Olavi Tähtelän oppilaana vuosina 1987 – 1996. Hän on ollut myös mukana tekemässä ”Elämäntaitomittarit – miten selviydyn ihmisviidakossa”- kirjaa, jonka WSOY kustansi vuonna 1998.

Lue lisää projektista

Osta kirjasarja

Ajattelun avaimet ovat Olavi Tähtelän lahja meille. Hänen elämäntyönsä johtotähtenä oli, että me oppisimme löytämään vastaukset itsestämme, kehittämään ihmistaitojamme ja rakentamaan omannäköistämme elämää. Siten meistä tulee vähän inhimillisempiä ja maailmasta parempi paikka.

Osta korttisarja

Historiikki

Olavi syntyi Karjalassa Laatokan rannalla 1935 ja kuoli 61-vuotiaana 1996 Lahdessa. Hän eli värikkään ja rikkaan elämän. Olavi vaikutti moniin ihmisiin ja kannusti henkisen kehityksen tielle. Hän luennoi, koulutti, työnohjasi ja julkaisi useita kirjoja sekä äänitteitä, jotka käsittelivät persoonallisuuden kehittämistä.

Olavin kuolemasta on kulunut yli 20 vuotta, mutta hänen ajatuksensa ovat entistäkin ajankohtaisempia.

Tutustu Olavin elämän eri vaiheisiin

Olavi Tähtelän
Elämäntaitomittarit

Ajattelun avaimet -korttisarja on kokonaan uudistettu versio Olavi Tähtelän jo pitkään loppuunmyydystä kirjasta Elämäntaitomittarit – miten selviydyn ihmisviidakossa (WSOY: 1998).

Jätä sähköpostisi alle ja tilaa uutiskirjeemme. Uutiskirjeen tilaamalla saat tietoa uusista julkaisuista ja ajankohtaisista asioista Ajattelun avaimet projektiin liittyen.

Luethan tietosuojaselosteemme ennen uutiskirjeen tilaamista. Näytteen ja uutiskirjeen tilaaminen on ilmaista ja sinua ei velvoiteta ostamaan mitään. Mikäli tilaat uutiskirjeen, lupaamme, että emme lähetä sinulle sähköpostia kuin maksimissaan kerran kahdessa viikossa. Voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen ilmoittamalla siitä meille.

Elämän paras puoli on se,
että jo rakennettua
voi purkaa ja rakentaa uudelleen.